Bude v budúcnosti cena ropy ešte klesať alebo začne rásť? - Kotlebová, Jana, 1969-
Vplyv prebiehajúcej globálnej finančnej krízy na cenu ropy. Posudzovanie vývoja ceny ropy na rope známej pod označením West Texas Intermediate, alebo ropa Brent Blend, ropa koša OPEC a NYMEX Future. Vývoj spotovej ceny ropy WTI a Brent v USD/barel za r. 1999-2008. Prognóza svetového dopytu po rope. Najväčší odberatelia ropy. Ponuka a dopyt po rope. Vyčerpávanie ropných zásob a chýbajúce finančné prostriedky na ťažbu z nových ložísk. Ďalšie klesanie ceny ropy.