Simulácie ako nástroj riadenia rizika v neživotnom poistení - Mucha, Vladimír, 1976-
Možnosti využitia simulácií celkového poistného plnenia, resp. prebytku poisťovne v rámci procesu riadenia rizika v portfóliu poistných zmlúv neživotného poistenia. Výsledky dosiahnuté riešením úloh pravdepodobnostného charakteru na základe počítačovej simulácie organizovaného náhodného procesu sú hodnoty náhodných veličín, takže na ich spracovanie je potrebná aplikácia metód matematickej štatistiky.