Manažment výkonnosti komerčnej banky - Belás, Jaroslav
Manažment výkonnosti komerčnej banky predstavuje najdôležitejšiu oblasť bankového manažmentu. Vo svojich aktivitách musí nevyhnutne zladiť dosahovanie základných bankových cieľov, ktorými sú rentabilita, riziko a likvidita. Základnými determinantmi bankového manažmentu sú peniaze ako predmet podnikania, atypická štruktúra bilancie komerčnej banky, potreba vysokej dôveryhodnosti a existencia prísnej regulácie. Výkonnosť komerčnej banky. ako dominantný problém bankového manažmentu. Ukazovatele ROE a ROA.