Udalostný prístup k podnikovej kríze - Kádárová, Jaroslava
Objasnenie pojmu podnikovej krízy z udalostného pohľadu, ktorý vníma krízu, ako udalosť, ktorá má svoj pevný začiatok a koniec. Kríza začína konkrétnou spúšťacou udalosťou. Kríza postupne prechádza niekoľkými štádiami potenciálnej, latentnej akútnej krízy až po jej vyriešenie. Jej dynamika a priebeh závisí od mnohých faktorov. Nie každá podniková kríza prechádza všetkými fázami a ich dĺžka a postupnosť je pre každú krízu rozdielna.