Revoluce v řízení firemních rizik - Buehler, K.
Vznik korporácií a s tým súvisiaci manažment rizika. Transfer rizika a poistenie proti riziku - pomoc podnikom identifikovať riziká, vyhodnotiť riziká a obchodovať s rizikami. Päť krokov k lepšiemu manažmentu rizika: 1. Identifikácia kľúčových rizík, 2. Rozhodnutie, ktoré riziká sú pre spoločnosť prirodzené a ktoré je lepšie previesť inde, alebo aspoň zmierniť, 3. Určenie kapacity a schopnosti firmy vlastniť riziká, 4. Začlenenie rizík do všetkých rozhodnutí a procesov vo firme, 5. Napojenie správy a organizácie firmy na riziká tak, aby ich bolo možné riadiť.