Význam finančnej gramotnosti v znalostnej ekonomike - Orbánová, Darina
Finančné vzdelanie umožňuje porozumieť finančným pojmom a produktom a získať zručnosti potrebné na zlepšenie finančnej situácie. Primeraná finančná gramotnosť prispieva aj k prosperovaniu spoločnosti. Slovenská republika prijala opatrenia, ktorými sleduje zvýšenie finančného povedomia svojich občanov. Je nevyhnutné venovať pozornosť podpore dlhodobého finančného vzdelávania nielen na základných a stredných školách, ale aj širokej verejnosti bez ohľadu na vek. Finančné vzdelanie môže prispieť k finančnej stabilite jednotlivcov aj celej ekonomiky.