<The> current demand for the insurability of liability for damage to the natural environment - Vávrová, Eva
Rozbor možných spôsobov eliminácie rizík v prípade zodpovednosti za škodu na ŽP spôsobenej činnosťou prevádzkovateľa, ktorého aktivita potenciálne ohrozuje ŽP a môže spôsobiť aj ekologickú katastrofu. Zdôraznený je význam risk manažmentu.Riadenie rizík naberá na význame práve v spojitosti so súčasne pripravovaným konceptom Solvency II, ktorého prvý a druhý pilier akcentuje riadenie rizík vo finančných inštitúciách s dôslednou kvantifikáciou zjavných, skrytých a možných rizík.