Záložné právo v právnej úprave - Fekete, Imrich
Záložné právo, podľa Občianskeho zákonníka, je vecné právo k cudzej veci. Má charakter absolútneho práva rovnako ako vlastnícke právo. Účel áložného práva, jeho zriadenie, zákonné záložné právo. Vznik záložného práva, registrácia a právne účinky záložného práva. Zásady výkonu záložného práva. Predaj zálohu. Konkurencia záložných práv. Zánik záložného práva. Záložné právo k účtu a vkladu.