Program podpory rozvoja inteligentných dopravných systémov. Národný systém dopravných informácií
Dopravné problémy SR nevyplývajú len z nedobudovanej dopravnej infraštruktúry, ale dotýkajú sa aj viacerých oblasti - bezpečnosť dopravy, vplyv dopravy na životné prostredie, kvalita služieb ... . Program podpory rozvoja inteligentných dopravných systémov - Národný systém dopravných informácií je orientovaný na využívanie jednotného systémového prostredia pre zber, spracovanie, zdieľanie, distribúciu a využívanie dopravných informácií v konkrétnych informačných, riadiacich a telematických aplikáciách. Legislatíva, financovanie, koordinácia, harmonogram realizácie programu.