Potreba plánovania v špecifických oblastiach produkcie agrárnych komodít - Stričík, Michal, 1969-
Pre úspešnú podnikateľskú činnosť aj v poľnohospodárstve je potrebné plánovať jednotlivé etapy svojej činnosti. Existuje množstvo podnikov, ktoré dokážu hospodáriť so ziskom aj v horších klimatických podmienkach. Príkladom môže byť výrobno-odbytové združenie LERAGRO Nová Ľubovňa na produkciu a spracovanie liečivých rastlín.