Má vítr budoucnost? - Šmíd, Roman
Využívanie veľkých veterných vrtúľ na výrobu energie v Nemecku a v Rakúsku. Prvé veterné elektrárne v českej kotline. Odštartovanie výstavby veterných elektrární v období ropnej krízy na začiatku 70. rokov minulého storočia. Častý odpor obyvateľov príslušnej obce, v blízkosti ktorej sú veterné elektrárne postavené. Prezentácia veterných vrtúľ zo strany prevádzkovateľov. Potreba otvorenej komunikácie s miestnou samosprávou a lokálnymi komunitami. Netradičná stratégia spoločnosti Eldaco, ktorá ponúka akciový podiel na svojich budúcich veterných elektrárňach