S důrazem na obnovitelné zdroje - Libora, Pavel
Rast výroby elektrickej energie z alternatívnych zdrojov v Českej republike. Administratívne a legislatívne prekážky, ktoré brzdia rýchlejší rozvoj obnoviteľných zdrojov energie. Vyčerpávanie zásob fosílnych palív (uhlia a uránu). Fotovoltaika - jeden z najčistejších spôsobov výroby elektriny z hľadiska ochrany životného prostredia. Biomasa ako veľmi perspektívny obnoviteľný zdroj energie. Využitie bioplynu a geotermálnej energie. Dotácie na obnoviteľné zdroje energie.