Stavanie mostov - Marianyi, Peter
Súčasná situácia slovenskej vedy a jej slabá prepojenosť s priemyslom. V roku 2008 po mnohých úsiliach vznikol Technologický inštitút SAV (TI SAV). Jedna z kľúčových úloh Technologického inštitútu SAV - vytvorenie platformy pre transfer poznatkov a technológií medzi výskumom a praxou. Súčasná hlavná náplň práce TI SAV. Zloženie TI SAV. Budúcnosť.