Komparácia podpôr LFA v Českej a Slovenskej republike za minulé programovacie obdobie - špecifiká a účinnosť - Štolbová, Marie
Porovnanie situácie v znevýhodnených oblastiach v Česku a na Slovensku a zhodnotenie vplyvu rozdielnych prístupov k stanoveniu kritérií spôsobilosti platieb na úrovni fariem za predchádzajúce programovacie obdobie. Článok na základe indikátorov porovnáva pôsobenie platieb na využívanie poľnohospodárskej pôdy, na zmeny v štruktúre výroby a na vyrovnávanie ekonomických výsledkov podnikov v znevýhodnených oblastiach obidvoch štátov. Komparácia môže slúžiť ako jedno z východísk pri budúcich návrhoch podpôr pre znevýhodnené oblasti.