Kde sa žije najlepšie - Ryník, Jozef
V médiách sa objavujú rebríčky porovnávajúce rôzne parametre, ktoré informujú, kde sa žije najlepšie. Akú majú vypovedaciu hodnotu o skutočnej kvalite života. Na Slovensku zostavili index kvality života geografi zo Slovenskej akadémie vied v štúdii Kvalita života a jej regionálna diferenciácia v SR z roku 2005. Všímali si vzdelanosť, bezpečnosť, materiálny komfort, vybavenosť bytov, stav životného prostredia a demografiu. Zhrnutie výsledkov z tejto štúdie. Porovnanie kvality života v Krupine a v Trenčíne. Index ľudského rozvoja vo vybraných štátoch sveta.