Modely spotreby - Jurga, Rastislav
Spotrebná funkcia - štandardný nástroj kvantitatívnej ekonomickej analýzy pri skúmaní vzťahov medzi spotrebnými výdavkami, dôchodkom, úrokovou mierou a rôznymi demografickými a sociálnymi faktormi. Teoretické východiská spotrebných funkcií. Hypotéza absolútneho dôchodku. Hypotéza relatívneho dôchodku. Hypotéza zásob. Hypotéza životného cyklu. Hypotéza permanentného dôchodku. Hypotéza racionálnych očakávaní. Spotrebné funkcie založené na modeli korekcie chyby: DHSY model a HUS model.