Postavenie veriteľa pri vymáhaní pohľadávok v insolvenčnom konaní podľa českej a nemeckej právnej úpravy - Veterníková, Mária, 1964-
V krajinách s trhovou ekonomikou sú bežnou realitou prípady, keď má dlžník splatné záväzky voči viacerým veriteľom, ktoré nie je schopný plniť pre krízový hospodársky stav. Veritelia dlžníka v úpadku si môžu svoje pohľadávky vymáhať vo väčšine európskych štátov. Postavenie veriteľa v insolvenčnom konaní podľa českej právnej úpravy. Postavenie veriteľa v insolvenčnom konaní podľa nemeckej právnej úpravy.