Verím, dúfaš, dôverujeme - alebo ako prežiť krízu - Markovič, Peter, 1974-
Na počiatku finančnej krízy, koncom septembra 2008, odborníci varovali pred stratou dôvery v jestvujúci finančný systém a svetový kapitalizmus. Upozorňovali na nevyhnutnosť stabilizácie a upokojenia trhov v záujme zastavenia prepadov. Prvoradou úlohou by mala byť identifikácia a eliminácia príčiny vzniku krízy a obnova dôvery v svetovú ekonomiku. Celú situáciu je potrebné upokojiť a primäť ľudí k vyššej spotrebe, ktorá zabazpečí tlak na vyššiu výrobu a lepšie využitie výrobných kapacít. Pesimizmus a prílišná opatrnosť problém nevyrieši.