Inflačné cielenie? Bez zodpovednej rozpočtovej politiky vlády to nejde - Jančík, Ľuboš
Nový typ menovej politiky - inflačné cielenie. Zavedenie inflačného cielenia po prvý krát v Novom Zélande v r. 1990. Inflačné cielenie v menovej politike štátov strednej a východnej Európy. Motívy cieľovať infláciu - naštartovanie dezinflačného procesu a snaha čo najlepšie sa pripraviť na plnenie maastrichtských kritérií, predovšetkým inflačného kritéria.