V ťažko skúšanej Európskej únii - Weiss, Peter
Tvrdenie francúzskeho prezidenta, že finančná kríza v strednej a východnej Európe predstavuje riziko pre Európsku úniu. Postoj R. Fica - hľadanie cesty na spoločné riešenie krízy. Odmietanie protekcionizmu. Nezvládnutie hospodárskej krízy, rozkolísanie spoločnej meny - hrozba scenára rozdrobenej Európskej únie.