Vzťah medzi východiskovým a cieľovým jazykom - Pauleová, Milada
Prekladateľstvo a problematika prekladov. Pôvodina - Prekladateľ - Preklad - Adresát. Úspešný výsledok prekladateľského úsilia je závislý od mnohých faktorov. Dobrý prekladateľ sa musí neustále zdokonaľovať v prekladaní, veľa čítať a vzdelávať sa, neustále aktualizovať svoje vedomosti v oblasti nových jazykových poznatkov.