Zmena v postavení a činnosti útvaru riadenia ľudských zdrojov v podniku po zavedení outsourcingu personálnych činností - Ďurišová, Soňa, 1983-
Outsourcing personálnych činností. Jednou z jeho očakávaných výhod je odbremenenie manažmentu od rutinných a operatívnych činností. Na základe výskumu uskutočnenom na približne 600 podnikoch v priebehu 3 rokov sa autorovi podarilo potvrdiť predpoklad, že využitím externých partnerov podniky nezmenšujú ani nerušia útvar riadenia ľudských zdrojov, ale menia jeho postavenie na útvar poskytujúci koncepčné a metodické práce pre podporu strategického a líniového manažmentu.