Zavedenie eura a finančná kríza – dopady na ekonomiku Slovenskej republiky. - Skalák, Pavol
Súčasná finančná kríza otriasla svetom a všetky krajiny sa snažia minimalizovať jej negatívne dopady na ekonomiku. Príspevok sa zaoberá vplyvom finančnej krízy na ekonomiku Slovenskej republiky a zavedením eura v tomto období. Objavili sa totiž názory na euro ako ochranný štít pred hospodárskou krízou. Rozoberá úlohu eura v čase, keď okolité krajiny súperia s prepadom svojich domácich mien a nástupom recesie a porovnáva postavenie SR s týmito krajinami. V závere ukazuje, že prijatie eura bolo v čase krízy pozitívnym rozhodnutím vzhľadom na jeho stabilný vývoj v porovnaní s ostatnými menami.