Analýza jazykových kompetentností a jazykový profil manažéra - Delgadová, Elena
Jazyková kompetentnosť v období globalizácie - významný faktor úspechu jednotlivcov ako aj inštitúcií. Jazyková politika Európskej únie. Výskum realizovaný v troch krajinách Európskej únie (Španielsko, Nemecko a SR) zameraný na identifikáciu jazykových kompetentností študentov manažmentu. Jazykový profil manažéra. Kompetentnosti interkultúrnej komunikácie. Jazykové kompetentnosti v oblastiach: rokovanie s obchodnými partnermi, prezentácia, projekty, spoločenská konverzácia, pracovný pohovor, obchodný list, telefonický rozhovor.