Profil učiteľa odborného cudzieho jazyka v 21. storočí - Šajgalíková, Helena
Obsah jazykových programov podľa Spoločného európskeho rámca pre jazyky a podľa výskumu uskutočneného v projekte TALC (SK/05/B/F/LA-177424), porovnanie vyučovaných kompetentností s požiadavkami kladenými na kvalifikáciu učiteľa odborného cudzieho jazyka. Skúmanie východísk pre navrhovanú certifikáciu učiteľov odborného cudzieho jazyka. Profil učiteľa cudzieho jazyka sa ako horúca téma dostal do popredia záujmu len nedávno.