Vývoj obchodného a hospodárskeho práva po roku 1948 - Holub, Dušan
Občiansky zákonník z roku 1950. Zánik obchodného práva. Záväzkové vzťahy. Zákon č. 99/1950 Zb. o hospodárskych zmluvách a štátnej arbitráži. Vládne nariadenie č. 33/1955 Zb. o hospodárskych zmluvách. Základné podmienky dodávok. Zmluva a plán. Kontraktačná povinnosť. Hospodárske právo ako súbor právnych noriem upravujúcich špecifické spoločenské vzťahy. Právna teória a samostatnosť hospodárskeho práva.