Hodnotenie úverového rizika pri financovaní potrieb právnických osôb - podnikateľov a odvodenie požiadavky na vlastné zdroje základným prístupom interných ratingov podľa pravidiel Basel II - Tkáčová, Jana, 1977-
Prístup interných ratingov k úverovému riziku podľa Basel II. Základné pojmy IRB prístupu - charakteristika rizikových prvkov podľa slovenskej legislatívy. Určenie rizikových prvkov prístupom interných ratingov pre expozície voči právnickým osobám podnikateľom. Určenie hodnoty rizikovo vážených expozícií. Zmierňovanie úverového rizika. Výpočet hodnoty vlastných zdrojov na krytie úverového rizika.