Koncept kmeňových schopností ako súčasť strategickej architektúry - Hudáková, Ivana, 1976-
V krátkodobom horizonte pramení zdroj konkurencieschopnosti podniku z pomeru cena/výkon súčasných výrobkov. V dlhodobom horizonte pramení konkurencieschopnosť zo schopnosti vybudovať pri nižších nákladoch a rýchlejšie ako konkurenti kľúčové schopnosti, ktoré plodia neočakávané produkty. Na identifikovanie kľúčových schopností je možné použiť tri testy. Podniky musia rozlišovať medzi podielom značky získanej na trhoch finálnych výrobkov a výrobným podielom ich kmeňových produktov. Manažéri podnikov by mali venovať dostatok času vývoju podnikovej architektúry, ktorá ustanoví ciele pre budovanie technológií a schopností.