K vývoju obchodného práva - Holub, Dušan
Vznik obchodnoprávnych inštitútov - historický pohľad. Feudálne stavovsko-cechové kupecké právo. Ekonomické príčiny vzniku obchodného práva. Obchodné právo v etape priemyslového kapitalizmu. Kodifikácia rakúskeho a uhorského obchodného práva.