Udržateľný marketing - Chomová, Katarína, 1983-
Spoločenská zodpovednosť firiem je významný marketingový nástroj, ktorý zabezpečuje firmám jedinečnú konkurenčnú výhodu a dokáže ich takto separovať od konkurencie v mysliach svojich zákazníkov. Marketingoví pracovníci majú skvelú príležitosť byť v strede tohto procesu, ktorý okrem zisku požaduje myslieť aj na environmentálny a sociálny dopad v zmysle trvalo udržateľného rozvoja. Účelom článku je vysvetliť úlohu marketingu v tomto procese, ktorý sa označuje ako udržateľný či spoločensky zodpovedný marketing.