Produkcia biopalív prehlbuje potravinovú krízu v Latinskej Amerike (Brazília) - Lacek, Dušan
Vývoj poľnohospodárskej produkcie v Brazílii. Krajiny postihnuté potravinovou krízou. Produkcia základných poľnohospodárskych plodín v Brazílii v roku 2007 a očakávaná na rok 2008. V Brazílii viac ako jedna štvrtina obyvateľstva žije pod hranicou chudoby, cca. 44 miliónov obyvateľov. V najchudobnejších častiach tejto krajiny rodiny žijú za menej ako 1 USD na deň. Projekt Zero Hunger, ktorého hlavnou úlohou je riešenie problému hladu a potravinovej bezpečnosti v krajine. Tento projekt podporuje aj FAO.