Metodika výpočtu hodnoty hotelových zariadení - Jakubec, Miroslav
Všeobecné informácie o nehnuteľnostiach. Hodnotenie hotelov spoločnosťou Trend - údaje publikované začiatkom r. 2009. Špecifiká hotela ako podniku. Charakteristika hotelového produktu, marketingu, nákladov, pomerových ukazovateľov, miesta podnikania, sezónnosti, zákazníkov, yield managementu, tržieb. Trhové a konkurenčné faktory pri hodnotení hotela. Metódy ohodnotenia hotelov: metóda kapitalizácie príjmov, metóda porovnávania tržieb, nákladová metóda.