Věková identita - Sýkorová, Dana
Vek - jeho charakteristika. Vekovo prijateľné chovanie. Vek tvorí relevantný komponent identity jedincov vo všetkých fázach životnej cesty. Subjektívne a objektívne pridelená veková identita, osobná identita v procese starnutia a fenomén popierania veku v širokom horizonte obdobia dospelosti. Veková identita - teoretický rámec, empirický rámec. Jedinci ako "subjekt" záujmu o vek.