Zdaňovanie pohonných hmôt v EÚ a zavedenie osobitného daňového režimu pre plynový olej (naftu) ako ďalší krok k daňovej harmonizácii v oblasti spotrebných daní - Rabatinová, Marcela, 1977-
Harmonizácia v oblasti spotrebných daní. Vymedzenie tovarov podliehajúcich spotrebnej dani. Zdaňovanie pohonných látok v Európskej únii. Úroveň cien pohonných látok v EÚ. Úroveň zdanenia pohonných hmôt v EÚ. Návrh komisie na zjednotenie úrovne zdaňovania benzínu a nafty.