Inštitúcie EÚ - Európsky parlament - Tkáč, Vojtech
Európsky parlament (EP) - ustanovujúca schôdza, voľby do EP. Právne postavenie EP. Zloženie EP. Poslanci EP. Spolupracovníci europoslancov. Vnútorné členenie Európskeho parlamentu. Zasadania Európskeho parlamentu. Európsky parlament a legislatívny proces. Európsky parlament a schvaľovanie rozpočtu EÚ. Európsky parlament a spoločná zahraničná a bezpečnostná politika. Lisabonská zmluva a Európsky parlament. Slovenská republika a Európsky parlament. Komunikácia občanov s Európskym parlamentom. Reformy Európskeho parlamentu.