Problémy medzikultúrneho dialógu v podmienkach Francúzskej republiky - Liďák, Ján
Základné sociálnopolitické problémy v súčasnom Francúzsku, kde tak, ako v ostatných krajinách Európskej únie, neriešenie sociálnych problémov, odcudzenie demokratických inštitúcií, ktorým občania prestávajú dôverovať, neschopnosť riešiť predovšetkým problémy nelegálnej imigrácie, vytvárajú živnú pôdu pre rast populizmu, radikalizmu a xtrémizmu. Základné programové tézy významného politického subjektu - Front National, ktorý zamieriava svoju pozornosť na tie oblasti života spoločnosti, v ktorých sa hromadí nespokojnosť a toto sa snaží využiť vo svoj prospech, čo komplikuje interkultúrny dialóg a stáva sa zdrojom možnej politickej nestability v tejto krajine.