Heslo roka 2009: šetriť, kde sa bude dať
Znižovanie nákladov je hlavnou prioritou odvetvia potravinárstva a výroby nápojov v roku 2009. Pokles výdavkov zákazníkov. Meniace sa návyky spotrebiteľského správania. Cenové turbulencie, cenový vývoj v roku 2008. Problémy potravinárskych firiem a výrobcov nápojov. Nákupná turistika Slovákov v susedných krajinách.