<The> induced innovation test (co-integration analysis) of Iranian agriculture - Bidabadi, Farhad Shirani
Technologické zmeny sú základným determinantom pre poľnohospodárstvo vedúce k rastu produktivity buď zvyšovaním celkového outputu, alebo zvyšovaním vyižitia relatívne lacnejších a obmedzovaním relatívne drahších inputov. V článku autori na základe kointegračnej analýzy časového radu testujú hypotézu indukovaných inovácií a hodnotia efekt investícií do poľnohospodárskeho výskumu na technologické zmeny.