Kultúrna rozmanitosť v dnešnej Európe - Slušná, Zuzana
Heslo Európskeho roka medzikultúrneho dialógu - Spoločne v rozmanitosti. Kultúra - naša druhá prirodzenosť. Rozmanitosť a pluralita živých svetov. Európa rozmanitá a post-multikulturalistická. Otázka budovania národnej identity a dialógu medzi kultúrne odlišnými skupinami.