Právna úprava auditu v SR a etický kódex - Hvoždarová, Jana
Etický kódex vo všeobecnosti je jeden zo spôsobov inštitucionalizácie etických princípov do praxe. Zachovávanie etických princípov pri výkone auditu ani etický kódex samotný jednoznačne nezabezpečí kvalitu auditu. Túto zabezpečí iba kontinuálne sa vzdelávajúci a súčasne eticky vyspelý audítor. Etický kódex IFAC.