Účtovanie a vykazovanie obchodnej marže v účtovníctve podnikateľov v SR - Maděra, František
Obchodná marža je ekonomický ukazovateľ, ktorý je súčasťou výkazu ziskov a strát podnikateľských subjektov. Novelizáciou účtovenej legislatívy došlo k obsahovej modofikácii tohto pojmu, vzhľadom na realizované zmeny účtovania a vykazovania opravných položiek k majetku po 1. januári 2007. Vzhľadom na devalváciu informačnej hodnoty ukazovateľa obchodná marža pre používateľov účtovných závierok, by stálo za úvahu prehodnotiť postupy účtovania opravných položiek k tovaru, čo by mohlo vytvoriť logický základ i pre jej správne, realite zodpovedajúce vykazovanie.