Účtovanie a vykazovanie odloženej dane v rámci vlastného imania - Mateášová, Martina, 1979-
V dôsledku existencie dočasných rozdielov a ostatných rozdielov medzi výsledkom hospodárenia pred zdanením daňou z príjmov a základom dane vzniká účtovnej jednotke povinnosť účtovať a vykazovať odloženú daň z príjmov.