Poistenie v Írsku - Hricko, Peter
Viacero našich občanov, ktorí pracujú v Írsku majú problémy so sociálnym poistením, a to so systémom CWPS - Construction workerse pension scheme. Je to penzijný systém pre zamestnancov v oblasti stavebníctva, ktorý ponúka možnosť zabezpečenia príjmu v prípade dlhodobej pracovnej neschopnosti so spoluúčasťou zamestnávateľa. Zároveň ponúka pomoc v prípade smrti a nemocenské poistenie. Vznik nároku na poistenie a zánik poistenia.