Existuje iná alternatíva? - Markovič, Peter, 1974-
Myšlienky autora článku týkajúce sa alternatív riešenia finančnej krízy: šrotovné, finančné injekcie vlád na riešenie omylov a chamtivosti podnikateľských subjektov. Konzervatívne správanie dôchodkových správcovských spoločností, čo je na škodu sporiteľov. Prijímaná alternatíva zásadne výhodná pre úzku skupinu, na ktorej blahobyt sa solidárne skladá ekonomicky činná väčšina.