Investičný projekt - projektovanie jeho základných parametrov - Markovič, Peter, 1974-
Finančné rozhodovanie podniku o realizácii investičných zámerov patrí medzi ťažiskové úlohy finančného manažéra. Keďže finančné zdroje podniku sú obmedzené, treba nájsť spôsob, metódy a postupy, ktorými manažér odčlení efektívne projekty od problematických. Predpokladom pre hodnotenie efektívnosti projektu je sformulovanie jeho základných parametrov, ktoré ho charakterizujú, následné testovanie reálnosti dosiahnutia predpokladaných výsledkov a stanovenie kritických faktorov ovplyvňujúcich úspešnosť projektu.