Pomoc pri sporoch s finančnými inštitúciami. Porovnanie inštitútu ochrancu práv spotrebiteľa finančných služieb - Škriniar, Pavel, 1979-
V európskych krajinách sú osobitné ombudsmanské inštitúcie, ktorých činnosť je zameraná na ochranu spotrebiteľov v oblasti finančných služieb a ktoré v mnohých prípadoch slúžia tiež na mimosúdne urovnávanie sporov medzi spoločnosťami poskytujúcimi finančné služby a ich klientmi.