Prispôsobivosť účtovného obdobia - Surový, Vladimír
Súčasný platný Zákon o účtovníctve SR umožňuje účtovným jednotkám zvoliť si účtovné obdobie, iné ako je kalendárny rok, t.j. stanoviť si hospodársky rok. Táto skutočnosť je osobitne významná pre odvetvia, v ktorých je technologický proces podmienený napr. prirodzenými podmienkami. Takáto situácia je plne platná pre odvetvie poľnohospodárstva.