Kongresová turistika v ČR
Kongresová a incentívna turistika - jedna z najefektívnejších foriem cestovného ruchu v rámci celosvetového cestovného ruchu. Sústredenie kongresového cestovného ruchu do veľkých miest - Praha, Brno, Hradec Králové, Plzeň, Karlovy Vary. Kongresové priestory, ktorými disponuje Česká republika. Údaje z Českého štatistického úradu - percentuálne vyjadrenie konferencií a kongresov v hromadných ubytovacích zariadeniach v ČR v r. 2008.