Spoločné magisterské programy - cesta k formovaniu návykov interkultúrnej komunikácie - Strelková, Katarína
Zmeny v spoločenskej, politickej a ekonomickej sfére vyvolávajú potrebu zmien v nárokoch na vysokoškolsky vzdelaných ľudí. Vzniká tlak na unifikáciu vzdelávania v európskom meradle a potrebu formovania návykov interkultúrnej komunikácie. Týmto požiadavkám zodpovedá vznik spoločných medzinárodných magisterských programov, obsahujúcich nielen odborné vzdelávanie, ale tiež výchovu k interkultúrnej komunikácii.