Genéza teórie ekonomickej nerovnováhy a jej miesto v systéme makroekonomických teórií - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Patinkinova analýza. Clowerova analýza. Barrov a Grossmanov model ekonomickej nerovnováhy. Analýza spotreby. Benassyho prínos k rozvoju teórie ekonomickej nerovnováhy. Malinvaudova typológia stavov nezamestnanosti.